De trainers

De volgende teamleden van het Familie Mediation Centrum geven invulling aan de rol van trainer tijdens de specialisatie opleiding tot Familie Mediator.

IMG_0466

Ad van den Ende

Ad begon zijn mediation praktijk ad metam in 2006 na 30 jaar werkervaring binnen de (jeugd) hulpverlening.
Naast het voeren van zijn mediation en coaching praktijk, biedt het geven van trainingen Ad veel voldoening. De vaardigheden en nieuwe inzichten die hij zich eigen maakt in zijn praktijk deelt hij graag met collega’s in het veld. Ad is erg enthousiast over de mogelijkheden die een goede mediator kan bieden aan mensen die aan zijn begeleiding zijn toevertrouwd. Naast lucht, water en brood heeft ieder mens grote behoefte aan begrip. Daar waar mensen in scheiding dat niet meer uit zichzelf aan elkaar kunnen geven, wil Ad een katalysator zijn om dat proces weer op gang te brengen. Daar waar mensen elkaar (weer een beetje) begrijpen kunnen ze geleidelijk weer tot afspraken komen. Ad werkt onder andere vanuit het gedachtegoed van NLP, RET, systeemtheorie en opstellingenwerk. Met persoonlijke begeleiding zoals Ad kan bieden, is het mogelijk de werkelijke belangen en gevolgen voor mensen in kaart te brengen en toe te werken naar persoonlijke en weloverwogen keuzes. Autonomie van de klanten, vertrouwelijkheid, vrijwilligheid en inzet zijn belangrijke uitgangspunten van Ad.
Ad is tevens werkzaam als Rechtbank Mediator voor de doorverwijzingvoorziening en is als mediator aangesloten bij Het Juridisch Loket en de Raad voor de Rechtsbijstand.

Yvonne Floor

Yvonne Floor heeft een jarenlange achtergrond binnen de Geestelijke en ambulante Gezondheidszorg.
Sinds 2001 is zij werkzaam als mediator en zij heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd tot een ervaren familiemediator, coach en trainer binnen haar praktijk Mediation Groep Twente.
Vanuit haar oprechte interesse in wat mensen beweegt, wil zij haar cliënten begeleiden naar een situatie waarin zij zelf (weer) in staat zijn hun leven op een constructieve en bij hen passende manier zin en inhoud te geven. Durven en willen kijken naar eigen handelen en oog (leren) hebben voor dat van de ander zijn daarin belangrijke pijlers. Haar werkstijl kenmerkt zich door een authentieke en zoveel mogelijk waardevrije benadering met respect voor ieders unieke persoonlijkheid. Een gezonde dosis humor, creativiteit en relativeringsvermogen zijn hierbij voor haar essentiële ingrediënten om een prettig gespreksklimaat te creëren. Met haar kennis en ervaring in o.m. de contextuele familietherapie, Voice Dialogue en Geweldloze Communicatie is zij in staat om in mediations en coaching gebruik te maken van verschillende benaderingswijzen, welke een extra dimensie geven aan uiteenlopende situaties.
Yvonne is tevens werkzaam als Rechtbank Mediator voor de doorverwijzingvoorziening en is als mediator aangesloten bij Het Juridisch Loket en de Raad voor de Rechtsbijstand.

Jeroen Rens FFP

Jeroen Rens van Waterman Advies heeft binnen de financiële dienstverlening een jarenlange ervaring en weet als geen ander de balans te vinden tussen geld en emotie.
Hij is werkzaam als gecertificeerd financieel planner (FFP) en Register Life Planners® en heeft zich in de loop der jaren gespecialiseerd tot een ervaren specialist op het gebied van de financiële begeleiding bij echtscheiding.
De basis van zijn begeleiding is het vooral op een eenvoudige manier inzicht geven in de wondere wereld van geld. Als er echt inzicht in de financiële situatie is, de keuzes en consequenties duidelijk zijn, wordt het makkelijker om samen keuzes te maken.
‘Het leven draait niet om geld. Er is echter geen enkel thema dat niet met geld verbonden is.’ Logisch, want een scheiding, emotie en geld zijn in feite niet los van elkaar te zien.

Onze  gastdocenten

Willeke KriegerAnnemiek van Nugteren en Marike Smilde zorgen tijdens de specialisatie opleiding tot Familie Mediator voor de overdracht van specifieke deskundigheid.

Familierechtadvocaat Willeke Krieger van De Singel Advocaten in Enschede doet dat met haar specifieke juridische kennis, ervaring en vaardigheden.Speltherapeute Annemiek van Nugteren van Het Speelbos, haar praktijk voor speltherapie en opvoedingsondersteuning, brengt de pedagogische kant van Familie Mediation onder de aandacht.Marike Smilde, schrijfster van het boek Stiefmanagement, richt zich op alle aspecten rondom stief- en samengestelde gezinnen.